Meet en ontwikkel zelfleiderschap binnen uw organisatie
met de Zelfleiderschapscan.

HubSpot Video

Een medewerker die over voldoende zelfleiderschap beschikt, kan zichzelf op een positieve manier beïnvloeden en motiveren om succesvol te zijn. Dit zorgt voor werkgeluk én goede output. De medewerker floreert en de organisatie plukt daar ook de vruchten van.

rabobank
"De zelfleiderschapscan en de rapportage geven inzicht in de wijze waarop je jezelf beïnvloedt om doelen te realiseren. Het praktische werkboek geeft concrete gedragstips en opdrachten om aan het werk te gaan. Een mooie methode voor zelfreflectie en om de stap voorwaarts te zetten."

Albertine den Ouden-Meerkerk
HR Consultant, Rabobank 

Vergroot het zelfleiderschap in 3 stappen

1. Maak de
Zelfleiderschapscan

De scan test het zelfleiderschap op 3 pijlers: gedrag, aangenaam werken en constructief denken. In 15-20 minuten worden 30 vragen beantwoord om te achterhalen hoe iemand in de huidige situatie scoort.

2. Krijg zelfinzicht door een persoonlijke rapportage

De persoonlijke rapportage zorgt voor bewustzijn van de 3 pijlers die bijdragen aan zelfleiderschap. De resultaten van de scan geven inzicht en vergroten de zelfkennis van hoe iemand acteert en of dit een positief of negatief effect heeft op met plezier presteren.

3. Werk aan zelfleiderschap
met het werkboek

Het werkboek zet aan tot actie om aan het zelfleiderschap te werken. De opdrachten geven verder inzicht in hoe iemand zichzelf het beste kan beïnvloeden én hoe je dit in de praktijk brengt.

Het vergroten van zelfleiderschap zorgt voor

 Beter presterende medewerkers door verhoogde zelfkennis

 Binding van medewerkers door in hun ontwikkeling en werkplezier te investeren

 Het efficiënter behalen van bedrijfsdoelen door hogere motivatie en focus

 Een lager ziekteverzuim door verhoogd werkplezier

  Een meer coachende rol voor managers 

Werken aan de 3 pijlers van Zelfleiderschap

Zelfleiderschap themas

Aangenaam werken
De werkomgeving en het werk zelf plezierig en zingevend maken. De scan en het rapportage geven inzicht in hoe de werkomgeving en de invulling van het werk het zelfleiderschap momenteel beïnvloeden. Met het werkboek wordt duidelijk hoe de specifieke medewerker deze pijler het beste in kan richten om met plezier te presteren.

Constructief denken
De manier waarop we denken en tegen onszelf praten. Na de scan en het persoonlijke rapport zoomen medewerkers in op hoe zij zichzelf wel of niet motiveren en vooruit helpen. Het werkboek leert hen een constructieve manier van denken en het effect van een positieve mindset. 

Gedrag
De juiste doelen stellen, zichzelf monitoren en belonen of streng zijn wanneer nodig. Medewerkers verkrijgen door de scan en rapportage inzicht in hun eigen gedrag en wat dit voor effect heeft. Met het werkboek leren zij vervolgens hoe ze prioriteiten kunnen stellen, deze te bespreken en met het juiste gedrag waar te maken. 

Probeer de Zelfleiderschapscan nu GRATIS*.
Ontdek hoe u zelf scoort op zelfleiderschap en
implementeer het in de organisatie!

MOCKUP ZLS-1

* 1 gratis scan per organisatie